Ove domaće lepinje idealne su uz gotovo svako jelo – od gustih čorbi i bogatih gulaša do roštilja i sendviča. Njihova unutrašnjost je mekana i pahuljasta, dok korica lagano hrskavo zapeče, pružajući savršenu kombinaciju tekstura. Savršene su za doručak uz maslac i med, za ručak kao prilog uz meso ili povrće, pa čak i za večernje uživanje s omiljenim namazima. Priprema je jednostavna, a miris svježe pečenih lepinja brzo ispuni kuću toplinom i udobnošću domaće kuhinje.
Ova jabukova pita je savršen spoj sočnih jabuka, hrskavih kora i mirisnog sirupa, idealna za sve ljubitelje tradicionalnih i domaćih kolača. Napravljena od bjelih delises jabuka, bogata je prirodnom slatkoćom i aromama cimeta, oraha i karanfilića. Posebna je po tome što se kore za baklavu koriste umjesto lisnatog tijesta, što kolaču daje prepoznatljivu hrskavost i slojevitost. Sirup koji preliva kolač nakon pečenja osigurava savršenu sočnost i dugotrajan okus koji se topi u ustima. Ova pita je jednostavna za pripremu, a efektan izgled i bogat okus čine je pravim izborom za praznične stolove, porodicu i prijatelje. Sastojci: 1/2 kg kora za baklavu 1 kg jabuka (bjelih delises) 1/2 kg šećera 1/2 l vode 100 g putera malo ulja 3 zrna karanfilića (po želji) 3 kašike prezli po želji: orasi, cimet, limun Priprema: Priprema sirupa: U manjoj šerpi zagrijte 1/2 l vode i 1/2 kg šećera dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte tri zrna karanfilića radi mirisa, pus...

Primjedbe
Objavi komentar