Otkrijte savršen recept za slojevitu tortu koja spaja hrskave lješnjake, kremastu Nutellu, Petit Beure keks i bogatu čokoladnu kremu. Ova torta je idealna za svaku priliku – rođendan, slavlje ili jednostavno uživanje u domaćoj slatkoj deliciji. Svaki sloj pažljivo je osmišljen da pruži savršenu kombinaciju okusa i tekstura, dok je šlag na vrhu lagan i prozračan.
Sastojci
1. Lješnjaci (prvi sloj)
-
150 g lješnjaka (prepečeni, oguljeni i krupno nasjeckani)
2. Biskvit (drugi sloj)
-
6 bjelanjaka
-
6 žlica šećera
-
6 žlica brašna
3. Krema (žuta i čokoladna)
-
6 žumanjaka
-
100 g šećera
-
2 pudinga od vanilije
-
2 žlice brašna
-
1 l mlijeka
-
2 vanilin šećera
-
250 g maslaca
-
100 g šećera u prahu
Za čokoladnu kremu:
-
100 g čokolade za kuhanje
Red Nutelle:
-
20 g Nutelle
Red Petit Beure keksa:
-
150 g Petit Beure keksa
Red šlaga:
-
1/2 l slatkog vrhnja za šlag
Priprema
1. Lješnjaci
-
Prepecite lješnjake i krupno ih nasjeckajte.
-
Ravnomjerno rasporedite na dno kalupa.
2. Biskvit
-
Umutite bjelanjke u čvrsti snijeg, postepeno dodajte šećer i nježno umutite.
-
Lagano umiješajte brašno špatulom.
-
Smjesu izlijte u kalup i pecite 15–20 minuta na 180°C.
-
Ohladite biskvit, pa ga stavite preko lješnjaka.
3. Krema
-
Pomiješajte žumanjke, šećer, puding i brašno.
-
Dodajte mlijeko i kuhajte na laganoj vatri, stalno miješajući, dok se smjesa ne zgusne.
-
Ohladite kremu, zatim dodajte maslac i šećer u prahu te miksajte dok ne postane glatka.
-
Podijelite kremu – jednu polovicu ostavite žutu, a drugu pomiješajte s otopljenom čokoladom za čokoladnu verziju.
4. Sastavljanje torte
-
Na biskvit nanesite žutu kremu.
-
Poklopite čokoladnom kremom.
-
Premažite Nutellom preko sloja kreme.
-
Pospite slojem Petit Beure keksa.
-
Završite slojem šlaga.
-
Ohladite u frižideru najmanje 2–3 sata prije rezanja.
💡 Savjeti:
-
Biskvit možete lagano poprskati mlijekom za sočniji efekt.
-
Kremu i šlag ukrasite čokoladnim mrvicama ili lješnjacima za atraktivniji izgled.
Primjedbe
Objavi komentar