Sastojci:
Za podlogu i slojeve:
oko 300 g petit keksa
4–5 zrelih banana
Za kremu:
1 l mlijeka
3 pudinga od vanilije (na 0,5 l mlijeka)
6 kašika šećera
1 vanilin šećer
200 g maslaca ili margarina
200 ml slatkog vrhnja ili 1 šlag krema vanilija
Za vrh:
300 ml slatkog vrhnja (umućeno u čvrst šlag)
👩🍳 Priprema:
1. U 800 ml mlijeka dodaj šećer i vanilin šećer. U preostalih 200 ml razmuti prašak za puding pa ukuhaj u kipuće mlijeko. Kuhaj dok se ne zgusne, stalno miješajući.
2. U još toplu kremu dodaj maslac, promiješaj da se sjedini i ostavi da se malo ohladi.
3. U tepsiju (20x30 cm) složi red petit keksa, premaži polovinom kreme, dodaj red banana, pa opet keks, ostatak kreme i na kraju šlag.
4. Kolač dobro rashladi – najmanje 4 sata, a idealno preko noći, da keksi omekšaju i svi slojevi postanu kompaktni.
💡 Savjeti:
Banane možeš poprskati limunovim sokom da ne potamne.
Po želji dodaj malo čokolade, karamel preljev ili kokos za dekoraciju.
Čuvaj kolač u frižideru, pokriven, do tri dana – tada je čak i bolji jer se svi okusi prožmu.

Primjedbe
Objavi komentar