Sastojci (za 2 osobe):
-
4 kriške hljeba
-
2 jaja
-
4 kriške salame
-
2 kriške sira (Edamer, Trapist ili po želji)
-
1 kašika ajvara ili paradajz sosa
-
So i biber po ukusu
-
Malo ulja ili maslaca za prženje
Priprema:
-
U dubljoj posudi umutiti jaja, dodati so i biber po ukusu, i dobro ih razmutiti dok smjesa ne postane homogena i blago pjenasta.
-
Na jednu krišku hljeba staviti krišku sira i krišku salame, a zatim dodati kašiku ajvara ili paradajz sosa. Poklopiti drugom kriškom hljeba i lagano pritisnuti da se sastojci spoje – formira se sendvič spreman za prženje.
-
Svaki sendvič pažljivo potopiti u umućena jaja, pazeći da hljeb upije smjesu sa svih strana. Ovo je ključ za savršeno hrskave prženice koje ostaju mekane iznutra.
-
Zagrijati malo ulja ili maslaca u tavi na srednjoj temperaturi. Pržiti sendviče s obje strane dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu, a sir se potpuno otopi.
-
Poslužiti toplo, uz dodatak svježeg paradajza, jogurta ili lagane salate. Takođe, možete ih poslužiti s malo dodatnog ajvara za intenzivniji ukus.
✨ Savjet:
Za bogatiji doručak dodajte još list zelene salate ili tanko narezanu papriku unutar sendviča prije prženja. Tako dobijate i više boja, i dodatnu hrskavost.

Primjedbe
Objavi komentar