SASTOJCI:
600–700 g piletine (file ili karabatak bez kosti i kože)
2 jaja
4 kašike brašna
½ praška za pecivo
2 kašike pavlake
100 g narendanog sira (gauda ili sličan)
Svježi peršun (sitno sjeckan)
So, biber i začini po želji (npr. suhi bijeli luk, vegeta, crvena paprika)
Ulje za prženje
PRIPREMA:
1. Piletinu operite i isjeckajte na sitne kockice (što sitnije, to bolje).
2. U većoj posudi umutite jaja, dodajte pavlaku, brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro izmiješajte.
3. U smjesu dodajte isjeckanu piletinu, narendani sir, peršun i začine po ukusu.
4. Sve dobro promiješajte da se sastojci sjedine i ostavite da odstoji u frižideru oko 30 minuta kako bi meso upilo arome.
5. Na vrelom ulju kašikom vadite smjesu i oblikujte male šnicle. Pržite ih na srednje jakoj vatri dok ne porumene s obje strane i ne dobiju zlatno-smeđu boju.
6. Gotove šnicle izvadite na papirni ubrus da se ocijedi višak ulja.
Poslužite ih uz krompir-pire, rižu, pečeni krompir ili svježu miješanu salatu.

Primjedbe
Objavi komentar