Sastojci:
Za paprike:
-
3 crvene rog paprike
-
2 žute mesnate paprike (ili babure)
-
200 ml kisele pavlake
-
2–3 kašike kajmaka (po mogućstvu domaći, stariji)
-
1 čena bijelog luka (po želji)
-
So i biber po ukusu
-
Malo ulja ili putera za podmazivanje
Za pileći file:
-
2 pileća filea (oko 300–400 g)
-
So, biber
-
Malo vegete (po želji)
-
Kašičica senfa (opciono)
-
Ulje za prženje ili pečenje
Priprema:
-
Paprike oprati, očistiti od sjemena i isjeći na trakice. Poredati ih u podmazanu vatrostalnu posudu ili pleh, posoliti i pobiberiti. Po želji dodati sitno sjeckan bijeli luk za aromu.
-
U posebnoj posudi pomiješati pavlaku i kajmak. Za gušći preliv možeš dodati i kašičicu brašna. Preliti smjesu preko paprika i zapeći u rerni na 200°C oko 25–30 minuta, dok paprika ne omekša, a preliv fino porumeni.
-
Pileće filete posoliti, pobiberiti, dodati vegetu i po želji tanko premazati senfom. Pržiti na malo ulja po 3–4 minute sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju ili ih peći u rerni uz paprike, poklopljene ili zamotane u foliju. Pred kraj pečenja, filete možete preliti s malo pavlake iz paprika da se ukusi povežu.
-
Servirati jelo toplo, po želji posuto ribanim sirom ili s kašikom kisele pavlake. Dekoracija svježim peršunom daje finalni touch.
✨ Savjet:
Jelo odlično ide uz domaći hljeb ili blagi prilog od riže, a za bogatiji ukus možete dodati i nekoliko kockica mladog sira prije završnog pečenja.
Primjedbe
Objavi komentar