Sastojci:
Biskvit:
-
6 jaja
-
6 kašika šećera
-
6 kašika brašna
-
3 kašike kakaa
-
1 prašak za pecivo
-
sok i korica od jedne narandže
Čoko krema:
-
1/2 l slatkog vrhnja
-
200 g čokolade
Oranž krema:
-
1/2 l soka od narandže
-
2 pudinga od vanilije
-
3 kašike šećera
-
1/2 l slatkog vrhnja
-
200 g ABC sira ili sira za mazanje
Završnica:
-
oranž žele
-
šlag pjena za ukrašavanje
Priprema:
-
Biskvit: Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasta. Dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sok i koricu narandže. Smjesu izlijte u prethodno podmazan kalup i pecite na 180°C oko 20–25 minuta. Ohladite.
-
Čoko krema: Na laganoj vatri istopite čokoladu sa 1/2 l slatkog vrhnja. Premažite preko ohlađenog biskvita i stavite u frižider da se lagano stegne.
-
Oranž krema: U soku od narandže skuhajte puding sa šećerom. Kada se puding ohladi, dodajte umućeno slatko vrhnje i ABC sir. Sve pažljivo sjedinite i nanesite preko čokoladne kreme.
-
Završnica: Tortu premažite oranž želeom. Ukrasite šlagom po želji i stavite u frižider da se dobro ohladi prije serviranja.
Oranž torta je spoj sočnog biskvita, bogate čokolade i osvježavajuće narandže. Idealna za sve prilike kada želite impresivan i ukusan desert.
Primjedbe
Objavi komentar