Sastojci:
Biskvit s kokosom:
-
4 bjelanjka
-
70 g šećera
-
70 g kokosa
-
2 kašike brašna
Biskvit s čokoladom:
-
4 bjelanjka
-
70 g šećera
-
70 g naribane čokolade
-
2 kašike brašna
Biskvit s lješnjacima:
-
4 bjelanjka
-
70 g šećera
-
70 g mljevenih prženih lješnjaka ili oraha
-
2 kašike brašna
Krema:
-
12 žumanjaka
-
200 g šećera
-
3 pudinga od vanilije
-
1 l mlijeka
-
250 g margarina ili maslaca
-
5 nasjeckanih čokoladnih bananica
-
100 g istopljene čokolade
-
100 g mljevenih prženih lješnjaka ili oraha
Dekoracija:
-
500 ml vrhnja za šlag
-
Dodatna dekoracija po želji (čokoladne mrvice, ribana čokolada, lješnjaci, kokos)
Priprema:
-
Biskvit s kokosom: Umutiti bjelanjke u čvrst snijeg, dodavati šećer postepeno. Lagano umiješati kokos i brašno. Istresti u kalup obložen papirom za pečenje i peći 15 minuta na 180°C.
-
Biskvit s čokoladom: Postupak isti, samo dodati naribanu čokoladu umjesto kokosa. Peći 15 minuta na 180°C.
-
Biskvit s lješnjacima: Umutiti bjelanjke i šećer, dodati mljevene lješnjake i brašno. Peći 15 minuta na 180°C. Dobijete tri različite kore.
-
Krema: Žumanjke umutiti sa šećerom, dodati prašak za puding i malo mlijeka, dobro razmutiti. Ostatak mlijeka zakuhati, pa ukuhati smjesu žumanjaka s pudingom i kuhati dok se ne zgusne. Ohladiti uz povremeno miješanje. Umutiti margarin i sjediniti s ohlađenom kremom. Dodati nasjeckane čokoladne bananice, istopljenu čokoladu i mljevene lješnjake, dobro promiješati.
-
Slaganje torte: Prva kora – kokos, premazati kremom; druga kora – čokolada, premazati kremom; treća kora – lješnjaci, ostatak kreme preko cijele torte.
-
Dekoracija: Umutiti vrhnje za šlag i premazati tortu. Ukrasiti po želji – čokoladne mrvice, ribana čokolada, lješnjaci ili kokos.
Primjedbe
Objavi komentar