Sastojci:
Podloga:
300 g mljevenog keksa (Petit beurre ili Plazma)
100 g otopljenog maslaca
2 kašike mlijeka
Kokos krema:
500 ml mlijeka
150 g šećera
2 pudinga od vanilije
200 g kokosovog brašna
100 g maslaca
Čokoladni sloj:
200 g čokolade za kuhanje
100 ml vrhnja za šlag ili 50 g maslaca
Priprema:
Podloga: Kekse sameljite ili koristite već mljevene. Pomiješajte ih s otopljenim maslacem i mlijekom dok ne dobijete ujednačenu smjesu koja se može utisnuti. Smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljeni pleh i lagano utisnite dno kako bi podloga bila kompaktna. Stavite u frižider 15–20 minuta da se malo stegne prije dodavanja kreme.
Kokos krema: U loncu zakuhajte mlijeko i dodajte puding i šećer prema uputstvu na pakiranju. Miješajte dok se ne zgusne i postane kremasto. Dok je krema još topla, dodajte kokosovo brašno i maslac. Dobro promiješajte dok se svi sastojci ne sjedine u glatku i jednoličnu smjesu. Kremu pažljivo rasporedite preko ohlađene podloge i poravnajte spatulom.
Čokoladni sloj: Otopite čokoladu zajedno s maslacem ili vrhnjem za šlag na laganoj vatri ili u mikrovalnoj, pazeći da se ne pregrije i ne zgruda. Ravnomjerno prelijte čokoladu preko ohlađene kokos kreme. Lagano protresite pleh kako bi se čokolada ravnomjerno rasporedila
Hlađenje i serviranje: Bounty kocke stavite u frižider na nekoliko sati, idealno preko noći, kako bi se svi slojevi dobro stegnuli. Nakon hlađenja, kolač pažljivo narežite na kocke. Po želji možete dodatno ukrasiti s malo kokosovog brašna ili čokoladnih mrvica.
Ove Bounty kocke savršena su kombinacija hrskavog, kremastog i čokoladnog sloja. Svaka kocka pruža intenzivan okus kokosa i bogatstvo čokolade, stvarajući desert koji je i vizualno privlačan i izuzetno ukusan.
Primjedbe
Objavi komentar