Ovi slani mafini sa špinatom i sirom idealni su za doručak, užinu ili laganu večeru. Brzo se pripremaju, a njihova kombinacija kukuruznog brašna, zrnastog sira i svježeg špinata daje divan miris i pun, domaći okus. Mafini su hrskavi spolja, a mekani i sočni iznutra. Možete ih poslužiti tople uz jogurt ili kiselo mlijeko, a odlični su i za ponijeti u školu ili na posao. Jednostavni su, zdravi i savršeni za sve koji vole lagane, ali hranjive obroke
Sastojci:
2 jaja
100 ml jogurta
100 ml mlijeka
70 ml ulja
2 kašike zrnastog sira
1 šolja brašna
2 šolje kukuruznog brašna
Špinat po želji
1 prašak za pecivo
Malo soli i origana
Priprema:
1. Umutite jaja, pa postepeno dodajte jogurt, mlijeko i ulje.
2. Zatim dodajte kukuruzno i obično brašno te sve dobro izmiješajte.
3. Umiješajte zrnasti sir, prašak za pecivo, so, origano i špinat po želji.
4. Smjesu rasporedite u kalupe za mafine.
5. Pecite u zagrijanoj rerni na 220°C oko 20 minuta, dok ne porumene.
Poslužite tople i uživajte u zdravom, domaćem zalogaju!



Primjedbe
Objavi komentar