Ovaj čokoladni kolač je pravi primjer kako jednostavni sastojci mogu stvoriti desert koji oduševljava svakim zalogajem. Priprema se bez puno truda i sastoji se od dvije smjese – jedne pečene i jedne kojom se kolač prelije dok je još vruć. Rezultat je izuzetno mekan, sočan i aromatičan kolač koji se doslovno topi u ustima. Idealan je uz kafu ili čaj, a toliko je lagan da ga možete praviti i radnim danima, bez posebnog povoda.

Ova jabukova pita je savršen spoj sočnih jabuka, hrskavih kora i mirisnog sirupa, idealna za sve ljubitelje tradicionalnih i domaćih kolača. Napravljena od bjelih delises jabuka, bogata je prirodnom slatkoćom i aromama cimeta, oraha i karanfilića. Posebna je po tome što se kore za baklavu koriste umjesto lisnatog tijesta, što kolaču daje prepoznatljivu hrskavost i slojevitost. Sirup koji preliva kolač nakon pečenja osigurava savršenu sočnost i dugotrajan okus koji se topi u ustima. Ova pita je jednostavna za pripremu, a efektan izgled i bogat okus čine je pravim izborom za praznične stolove, porodicu i prijatelje. Sastojci: 1/2 kg kora za baklavu 1 kg jabuka (bjelih delises) 1/2 kg šećera 1/2 l vode 100 g putera malo ulja 3 zrna karanfilića (po želji) 3 kašike prezli po želji: orasi, cimet, limun Priprema: Priprema sirupa: U manjoj šerpi zagrijte 1/2 l vode i 1/2 kg šećera dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte tri zrna karanfilića radi mirisa, pus...
Primjedbe
Objavi komentar