Sastojci:
Za palačinke:
-
2-3 jaja
-
Malo soli i šećera
-
1 l mlijeka
-
1 dcl mineralne vode
-
Glatko brašno po potrebi
Za punjenje:
-
1/2 kg šunke za pizzu
-
30 dag sira Gaude
-
1 čaša plavog kiselog vrhnja
Za pohanje:
-
3 jaja
-
Sol
-
15 dag glatkog brašna
-
Oko 20-30 dag krušnih mrvica
Priprema:
-
Pripremite smjesu za palačinke po svom receptu ili po ovom: umutite jaja, mlijeko, mineralnu vodu, dodajte prstohvat soli i šećera te brašno po potrebi dok ne dobijete glatku smjesu. Ispecite palačinke i ostavite da se ohlade.
-
Na sredinu svake palačinke stavite šnitu šunke, premažite žličicom kiselog vrhnja i dodajte deblji komad sira širine palačinke – to osigurava sočnost i lijepo rastezanje sira pri rezanju.
-
Za rolanje: prvo uvijte krajeve palačinke sa strane prema unutra, a zatim zarolajte. Na taj način nadjev ostaje unutar palačinke, a čačkalice nisu potrebne.
-
Rolate pripremite za pohanje: prvo uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja sa solju, i na kraju u krušne mrvice.
-
Rolate možete zamrznuti: posložite ih na tacnu posutu krušnim mrvicama, prekrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač. Nakon nekoliko sati, premjestite ih u vrećice i vadite po potrebi – praktično i štedi prostor.
-
Pržite rolate na umjereno vrućem ulju – dovoljno da se hrskavo zarumene izvana, a sir u unutrašnjosti se rastopi. Ne treba dugo pržiti.
-
Poslužite toplo, uz svježu salatu, tartar, kečap ili majonezu.
Ovi hrskavi rolate su savršeni i za obiteljske ručkove, i kao brzi zalogaj za iznenadne goste. Sočni, mirisni i uvijek ukusni, lako postaju omiljeni recept u vašoj kuhinji.
Primjedbe
Objavi komentar