
Sastojci:
-
5 jaja
-
250 g margarina
-
100–150 g šećera u prahu (po ukusu)
-
2 velike kutije plazma keksa
-
Po potrebi gazirani sok od pomorandže (Fanta ili Deit)
-
10 čokoladnih bananica
-
Šlag za ukrašavanje
Priprema:
-
Pripremite sve sastojke i izvadite margarin da omekša na sobnoj temperaturi. Čokoladne bananice nasjeckajte na manje komadiće.
-
U veću posudu stavite mleveni plazma keks. Dodajte omekšali margarin i šećer u prahu te dobro sjedinite.
-
Postepeno dodajte žumanca, jedno po jedno, i nastavite miješati dok se smjesa ne ujednači.
-
Umiješajte iseckane čokoladne bananice. Ako je smjesa suviše gusta i teško se oblikuje, dodajte po malo gaziranog soka od pomorandže. Pazite da smjesa ne postane previše tečna.
-
Pripremljenu smjesu stavite u okrugli kalup obložen folijom i dobro je izravnajte rukama ili lopaticom.
-
Ostavite tortu u frižideru preko noći, kako bi se dobro stegnula i držala oblik.
-
Sljedećeg dana pažljivo je prebacite na tacnu, ukrasite šlagom po želji i poslužite.
Primjedbe
Objavi komentar