Sastojci:
-
400 ml mlijeka
-
1 puding vanilin Dolcela
-
2 jaja
-
40 g šećera (kristal)
-
170 g maslaca ili margarina
-
150 g šećera u prahu
-
200 ml slatkog vrhnja Dolcela
-
48 komada petit keksa
-
Mlijeko i rum po potrebi
Priprema:
-
U lonac stavite kuhati oko 350 ml mlijeka. U ostatku mlijeka izmiješajte jaja, puding i šećer dok ne dobijete glatku smjesu.
-
Kada mlijeko provri, maknite ga s vatre i lagano u njega ulijte smjesu od jaja i pudinga. Dobro promiješajte i vratite na laganu vatru da se kuha dok se ne zgusne poput pudinga. Pustite da se ohladi, povremeno miješajući ili prekrijte prozirnom folijom da se ne stvori kožica.
-
Maslac ili margarin izmiksajte sa šećerom u prahu dok ne postane kremast. U tu smjesu lagano umiješajte ohlađeni puding i sve sjedinite mikserom na laganoj brzini.
-
Na pladanj za serviranje slažite prvi sloj od 16 petit keksa, prethodno umočenih u mlijeko s malo ruma po želji. Preko keksa rasporedite sloj kreme, pa ponovite postupak još dva puta – red keksa, red kreme i završite redom keksa.
-
Izmiksajte slatko vrhnje u šlag i njime ukrasite kolač po vrhu. Po želji posipajte kakaom, šarenim mrvicama ili ribanom čokoladom.
-
Ostavite kolač da se sjedini najmanje 2-3 sata u frižideru prije posluživanja.
Primjedbe
Objavi komentar