
Sastojci za biskvit:
-
6 manjih jaja
-
100 g šećera
-
25 g kakaa
-
2 žlice gustina
-
180 g čokolade (više od 50% kakaa)
-
2 žlice vruće vode
Priprema biskvita:
-
Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim od pećnice obložite papirom za pečenje.
-
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
-
Čokoladu otopite na pari.
-
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
-
Žumanjke miksajte sa šećerom dok ne postanu gusti i svijetli.
-
Prosijte kakao i gustin, pa dodajte otopljenu čokoladu i miksajte dok se smjesa ne sjedini.
-
Umiješajte 2 žlice vruće vode.
-
Nježno spatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka dok smjesa ne postane homogena.
-
Smjesu ravnomjerno razmažite po limu i pecite 13 minuta.
Formiranje rolade:
-
Pripremite vlažnu kuhinjsku krpu dok se biskvit peče.
-
Kada se biskvit ispeče, posipajte ga kakaom.
-
Prebacite ga na vlažnu krpu, tako da papir za pečenje bude okrenut prema krpi.
-
Pažljivo zarolajte biskvit sa krpom i ostavite da se potpuno ohladi.
-
Nakon hlađenja roladu odmotajte, dodajte omiljenu kremu od lješnjaka i čokolade, pa ponovo zarolajte.
Primjedbe
Objavi komentar